© Yeraltı Haber 2021

Maliye Bakanı ile Madencilik Firmalarının Sorunları Görüşüldü

Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti.

Zonguldak heyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Zonguldak’ta devam eden projeler ve yapmayı planlanan çalışmalar ile Zonguldak'ta faaliyet gösteren Özel sektör madencilik firmalarının sorunlarının çözümüne dair istişarelerde bulundular. Zonguldak heyeti, Bakan Şimşek’e Zonguldak’ın ihtiyaçlarını ve projelerini aktardı, madencilik firmalarının karşılaştığı zorlukların giderilmesi için destek istedi. Görüşmenin verimli geçtiği ifade edilirken, Zonguldak’ın gelişimi için çalışmaların hız kesmeden devam edileceği vurgulandı. Bakan Şimşek, ziyaret dolayısı ile heyete teşekkür etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “İlimizin Lokomotif sektörü olan, ayrıca Türkiye’ de tek olan Zonguldak koklaşabilir taşkömürü havzasında Özel sektör madencilik (Rödovanslı Saha İşletmecileri) firmalarının sorunlarının çözümüne dair taslakla ilgili beklentilerimizi arz etmek maksadı ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek, kendilerinden desteklerini istedik. Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’e nazik kabulleri ve yapıcı yaklaşımları için, Milletvekillerimiz Muammer Avcı, Saffet Bozkurt’a destek ve himayeleri için teşekkür ederim“ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER