© Yeraltı Haber 2021

Manisa’ya Bir Baraj Daha!

Devlet Su İşleri, Manisa iline yaptığı yatırımlarla bereketli toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Manisa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bu kapsamda yapımı devam eden Manisa Demirci Güveli Barajı’nda şu anda % 84 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılmıştır. Barajın yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Demirci Güveli Barajı’nda gövde dolgu çalışmaları tamamen bitti. Barajın gövdesi için şu ana kadar yaklaşık 240 bin m3 dolgu yapıldı. Dolu savak ve vana odası imalatları ise devam ediyor.  DSİ’nin 2021 yılı performans hedefleri arasında yer alan Güveli Barajı’nda bu kış su tutulması amaçlanıyor.

Güveli Barajı’nın temelden yüksekliği 31 metre.  Baraj 690 bin m3 su depolama kapasitesine sahip.  Güvenli Barajı 1000 dekar araziye can suyu sağlayacak. Bölge çiftçisine 2021 rakamlarıyla yılda yaklaşık 2 milyon 290 bin lira daha fazla kazandıracak.

 

Kaynak: www.dsi.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER