© Yeraltı Haber 2021

Mermer Bloklarına Yurt Dışından Büyük İlgi!

Ekim ayında düzenlenecek "sektörün en ağır fuarı" olarak adlandırılan "Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı"na ilginin çok yoğun olduğu belirtildi. Özellikle Çin ve Hindistan'dan katılmak isteyenlerin aylar öncesinden rezervasyon talebinde bulunduğu bildirildi.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan fuarda toplam ağırlığı 70 bin tona yakın 2 bin 500'ün üzerinde blok mermer  ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

2020 yılında salgın nedeniyle yapılamayan fuarın müdavimleri arasında yer alan Çinli ve Hindistanlı firmalar, bu yıl gerçekleşmesi planlanan fuarda, Türkiye’de çıkarılan kaliteli mermere sahip olmak için şimdiden yerlerini ayırtmaya başladılar.

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Erol Efendioğlu, Türkiye'de yılda 8 milyon tondan fazla mermer bloğu üretildiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan fuarlarda sergilenen mermer bloklarının ilk günden alıcı bulduğunu belirten Efendioğlu, "Herkes pandemi nedeniyle uzun zaman stabil kaldı, bir yere gidemedi. Hindistan'dan, Çin'den arayan müşterilerimiz var. Fuarın ne zaman olacağını soruyorlar. Bu yıl fuar çok iyi geçecek. 40 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. 300'ün üzerinde katılımcı firma olacak." dedi.

Fuarın Türkiye ihracatına büyük katkıda bulunacağını da belirten Efendioğlu açıklamasında, "Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı dünyada alanında ilk ve tek fuar. Bu fuar ihracata ciddi katkı sağlayacak. Direkt ihracata yönelik bir fuar. Hindistan, Çin, Mısır, Yunanistan, Endonezya'dan çok ciddi katılım oluyor. Bu yıl katılımların artacağını görüyoruz. Şimdiden rezervasyon yapmak isteyenler var." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER