© Yeraltı Haber 2021

’Mersin Metrosu Bölgede Tarihin En Önemli Yerel Yönetim Projesi’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, KRT TV, Kanal 33, İçel TV ve Sun RTV ekranlarında yayınlanan Aslı Kurtuluş Mutlu ile ‘Gündem Özel’ programının canlı yayın konuğu oldu. 3 yılın değerlendirmesini yapan Başkan Seçer, “Mersin çok daha iyi şeylere layık. Hepsi de olacak” dedi.

“Devlet sosyal politikalara da önem vermeli, değer vermeli”

Mersin’i bir fırsatlar şehri olarak nitelendiren Başkan Seçer, “Aslında Türkiye’nin bir özeti, minyatürü bir kent burası” diye konuştu. Kentin turizm anlamında yeterince tanınmadığını ifade eden Seçer, “Düşünün bir nadide çiçeksiniz, çok müstesna bir çiçeksiniz ama keşfedilmemişsiniz. Ben Mersin’i ona benzetiyorum” dedi ve Mersin’i tanıtmak zorunda olduklarını ifade etti.

“Metro demek kente yeni bir değer katmak demek”

“Metro bu bölgede tarihin en önemli yerel yönetim projesi” diyerek temelini attıkları metronun detaylarını paylaşan Başkan Seçer, “Metro demek kente yeni bir değer katmak demek. Eğer bir kenti marka kent haline getirmek istiyorsanız yapacağınız böyle vizyon projeleriyle o kenti marka kent haline getirebilirsiniz. Biz de Mersin’i marka kent yapmak istiyorsak sıra dışı işler yapmamız lazım.” diye konuştu.

Metro için ilk etapta harcayacakları 4 milyar liranın 900 milyon lirası için borçlanma yetkisini Meclis’ten alalı 9 ay geçtiğini ifade eden Başkan Seçer, prosedürlerin zaman kaybettirdiğini söyledi. Başkan Seçer, “Temeli atıldı, inşaat başladı. Buradan Mersin halkına da duyurmak istiyorum. Bazı tezviratlar ve yanlış propagandalar da yapılıyor. ‘Acaba metro yapmıyor mu, ne oldu metro, hani temel atılmıştı?’ diye. Bizim ilk bir nolu istasyonumuz eski otogar dediğimiz bölgeden devam ediyor. İkinci istasyonumuz şu anki tren garının olduğu bölge. Koruma Kurulu’ndan bir iznimiz gerekiyordu. Geçtiğimiz hafta o izin de çıktı. İkinci istasyonumuz orada devam edecek. Üçüncü istasyon Özgür Çocuk Parkı’nın olduğu bölge. Böyle böyle devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Mersin Metrosunun ihalesini 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER