© Yeraltı Haber 2021

Mersin Sorgun Barajı’nda İmzalar Atıldı!

Devlet Su İşleri Mersin’e inşa ettiği baraj ve göletler ile bölgenin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını yürüten DSİ, Mersin Sorgun Barajı’nın inşasını sürdürüyor.

60 Bin Dekar Araziyi Suya Kavuşturmak İçin İmzalar Atıldı

Mersin Sorgun Barajı Sulaması işinin ihalesi kapsamında barajın ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanması ile “Mersin’in Erdemli İlçesindeki 60 bin dekar zirai arazinin sulama hatlarının imalatı yapılmış olacak.

Projenin Ana Su Kaynağı Bu Yıl Tamamlanıyor

Mersin Sorgun Barajı Sulaması’nın ana su kaynağını oluşturan Sorgun Barajı Mersin ili Erdemli İlçesinin 45 km kuzeybatısında, Sorgun Köyü’nün güneyinde bulunmaktadır. 

Barajın, ulaşım yolları, vana odası ulaşım yolu, 586 metre uzunluğundaki derivasyon tüneli ve gövde dolgusu tamamlanmıştı. Barajda, önyüz beton imalatlarına ise devam ediliyor.

Söz konusu barajda 2021 yılının son aylarına doğru su tutulması planlanıyor.

Temelden yüksekliği 109 metre ve su depolama kapasitesi 53 milyon m3 olan Mersin Sorgun Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 122 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER