© Yeraltı Haber 2021

MİSGEP’in 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP kapsamında, altı ayda bir paydaşlar ile bir araya gelinerek istişarede bulunulan 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı İSGGM ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, AB Türkiye Delegasyonu, İŞKUR, TOBB, MEB, TÜRK-İŞ, MAPEG, HAK-İŞ, TİSK, TMD, Ulusal Ajans, TKİ, TTK, ÇASGEM, ÇSGB Rehberlik ve Teftiş Kurumu ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri katılım gösterdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya açılış konuşmasına tüm paydaşları selamlayarak başladı ve “Sadece madencilik sektörüne değil tüm sektörlere ilham verecek bir proje olduğunu ilk günden beri ifade ettik.” diyerek MİSGEP’in önemine değindi ve sözlerini hayatın bu kadar önemli bir parçası olan iş sağlığı ve güvenliğinin işyerlerimizde birinci gündem maddesi olması gerektiğini belirterek sürdürdü. “Araştırma enstitümüzdeki arkadaşlarımızla ve uzman yapımızla MİSGEP’i Türkiye açısından tarihi bir proje olarak değerlendiriyorum.” dedi ve toplantıda yer alan katılımcılara kalbi selamlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanı Sayın Süreyya Erkan yoğun katılımdan memnun olduğunu ve pandemi şartlarına rağmen son 6 ay içerisinde çok fazla ilerleme katedildiğini ifade etti. Projenin uygulama sürecini sonuna kadar takip ettiklerini belirterek emeği geçen bütün paydaşlara şükranlarını sunduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Sayın Mehmet Caner Demir ise; Şubat ayında 36 adet hibe projesinin imzalanması ile yürürlüğe girdiğini ve projedeki amaçlarının da projenin onandığı sektörlerde kaza sayısının ve dolayısıyla can kayıplarının azaltılması olduğunu vurgulayarak katılımcılara katılımlarından ötürü teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Toplantıya, Proje Mühendisi Çağlar Temel’in MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı sunumu ile devam edildi. Daha sonra, MİSGEP Teknik Yardım Bileşenindeki gelişmeleri Takım Lideri Sayın Gökhan Güler ve Proje İletişim Uzmanı Alper Ömeroğlu aktardı. Toplantı, MİSGEP IOHS Hibe Bileşeni hakkında MİSGEP Koordinatörü ve Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Hande Seray Tuncay’ın aktardığı bilgiler ile devam etti. Genel paydaş görüşlerinin alınması ve İSGGM Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya’nın katılımcılara teşekkür etmesi ile toplantı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER