© Yeraltı Haber 2021

Mt Malcolm Toprakta +20ppb Au Anomalisi Yakaladı

Mt Malcolm Mines (ASX:M2M), Batı Avustralya'daki daha büyük Mt Malcolm Gold projesinin bir parçası olarak Emu Egg arama sahasındaki kapsamlı bir tarihi keşif incelemesinin ardından kapsamlı toprakta altın hedefleri belirlediğini bildirdi.

3.297 toprak numunesi ve 391 sondajdan oluşan tarihi keşif, birkaç büyük tutarlı +20 ppb Au anomalisinin yanı sıra henüz sondaj testinden geçmemiş veya yalnızca sığ döner havalı (RAB) sondajı birkaç alanda yapılmıştır.

Gelecekteki sondajların bu genişleme bölgelerine odaklanması beklenmekte, herhangi bir mineralize zonların uzantılarını tanımlamak için daha derin ters sirkülasyon (RC) ve aircore (AC) sondaj gereklidir.

Tarihi sonuçlar, Emu Egg arama sahasının altın ve ana metal potansiyelini de tanımladı, sonuçlar 46m-54m'den (BRRB101 kuyusu) 8m'de 3.61g/t Au ve 26.-38m'den 2.23g/t Au 12m'de zirve yaptı. (bm_RC34 kuyusu).

Mt Malcolm Genel Müdürü Trevor Dixon, potansiyel incelemeye değinirken şunları söyledi: “Emu Egg arama sahamız birinci sınıf bir keşif fırsatı sunuyor. Emu Egg Ana Bölgesi anomalisi, yaklaşık 450 metreyi kapsayan ayrı bir 100pb Au çekirdeği içeren yaklaşık 2.5 kilometre boyunca uzanan geniş toprak içinde altın jeokimyasal anomalileri halinde belirgindir.

Merkezi bölge, çok sayıda cevher tenörü tarihi sondajlar ile tamamlanmaktadır. Mt Malcolm ekibi, yapısal yorumlamanın arama alanı içinde potansiyel sondaj bölgesi dupleksleşmesini gösterdiği bir sonraki keşif aşamasını yönlendirmek için yeni bir jeolojik model geliştirdi.

Şirket ayrıca, jeolojik veri tabanının oluşturulması ve onaylanmasının oldukça ileri düzeyde olduğunu, ancak grid dönüşümleri ve örnekleme/kayıt metodolojileri dahil olmak üzere tarihsel veri tabanlarının, hedefleme ve sondaj testlerinden önce doğrulama gerektirdiğini belirtmektedir.

Buna rağmen, henüz tamamlanmamış ancak derlenmiş veri tabanının büyük çoğunluğu gelecekteki sondaj testleri için kullanılacaktır.

Ek olarak, ilk sondaj sonuçları cesaret verici sonuçlar sağlarken, kalite kontrolün zayıf olduğu ve Emu Egg ve Emu Egg Ana Bölgesi'ne yönelik doğrultu uzantılarının yeterince sondaj testi yapılmadığı ve doğrultu boyunca ve derinlikte çok sayıda alanda açık kaldığı görülüyor.

Tespit edilen altın cevherleşmesi ve yapısal uzantıların da hem kuzeybatı hem de güneydoğu doğrultu yönü ve aşağı eğim boyunca ileriye dönük olduğu kaydedilmiştir, bu da Emu Egg beklentisinin iki öncelikli hedefi ve Emu Egg Ana Bölgesinin öncelikli bir hedefi temsil etmesiyle sonuçlanmıştır.

Şirketin amiral gemisi Mt Malcolm Gold projesi, Batı Avustralya'nın Orta Doğu Goldfields bölgesindeki Leonora ilçesinin yaklaşık 10-25 km doğusunda yer almaktadır ve toplam 274 kilometrekarelik araziyi kapsayan kapsamlı bir kiralama paketini içermektedir. Proje şu anda 121 maden arama ruhsatı, 21 arama ruhsatı başvurusu, iki maden kiralaması, üç maden kiralama başvurusu ve üç arama ruhsatından oluşan 151 alana sahiptir ve şirket %100 hissesine sahiptir.

Emu Egg arama alanının kapsamlı incelemesinin tamamlanmasıyla, Mt Malcolm, Emu Egg ihtimalinde bir sonraki keşif aşamasına odaklanmaya devam ettiğini duyurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER