© Yeraltı Haber 2021

MTA Genel Müdürlüğü Görevine Vedat Yanık Atandı!

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine Vedat Yanık atandı. Yanık, 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından MTA Genel Müdürlüğü görevine başladı.

Vedat Yanık MTA Resmi Sitesinde konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Güçlü Ülkemizin, köklü kuruluşlarından olan MTA Genel Müdürlüğümüzde bugün yapmış olduğumuz devir teslim töreni ile görevime başlamış bulunmaktayım. Başta Sayın Doç. Dr. Yasin ERDOĞAN olmak üzere güzide kuruluşumuzda görev yapmış ve ülkemize önemli hizmetler sunmuş Genel Müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum. MTA, dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de yeraltı zenginliklerimizi ülke ekonomisine kazandırmak için aynı heyecan ve enerji ile çalışmaya devam edecektir.”

Vedat Yanık Kimdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünü ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Vedat Yanık, iş hayatına özel sektörde açık ve kapalı kömür işletmelerinde mühendislik göreviyle başladı. 1990’da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü projelerinde Ekip ve Kamp Şefi olarak görev yaptı. 1998’de MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü’nde Sondaj ve Hafriyat Başmühendisliği ve Bölge Müdür Vekilliği görevlerini üstlendi. 

2017-2019 yılları arasında MTA Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Vedat Yanık, son olarak MAPEG Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER