© Yeraltı Haber 2021

NASA, Mars’ta İki Büyük Deprem Gerçekleştiğini Duyurdu!

NASA, Mars’ta oluşan depremlerle ilgili açıklama yaptı. Mars'ta en son 2019 yılında görülen büyük depremlere bir yenisi daha eklendi.

NASA yaptığı açıklamada, Mars'ta jeolojik aktivite ile ilgili araştırmalar yapan InSight uzay aracının, daha önce 2019 yılında iki büyük deprem gözlemlediği aynı bölgede yakın zamanda "iki güçlü deprem" kaydettiğini duyurdu. Gözlenen bu depremler Mars'ta sismik aktivitenin aktif olduğunun varlığını gösteriyor.

Açıklamaya göre, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde gerçekleşen bu depremler Cerberus Fossae  adı verilen bir bölgede gözlemlendi. Depremlerin 7 Mart ve 18 Mart 2021 tarihlerinde meydana geldiği söylenmektedir.

Depremlerin gerçekleştiği bölge olan Cerberus Fossae, volkanik düzlüklerden oluşan bir arazi. Arazide birçok dik kenarlı çukurlar var. Geçmiş araştırmalarda bu bölgede heyelan olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkmıştı. Araştırmacılara göre heyelanların sebebi gerçekleşen bu depremler olabilir.

InSight Lander 2018 yılının kasım ayından bu yana 500'den fazla deprem kaydetti. Bunlar da Mars'ın yeraltında bazı volkanik aktivitelerin olabileceğini gösterdi.

Fotoğraf:abcnews.go.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER