© Yeraltı Haber 2021

NASA, Mars'ta Sondaj Çalışmalarına Başladı!

NASA tarafından 30 Temmuz 2020 tarihinde Mars’a gönderilen Perseverance aracı, 7 ay süren yolculuğun ardından 18 Şubat 2021'de Mars'a inmiş ve araştırmalara başlamıştı.

Perseverance, üzerindeki bilimsel ekipmanların yardımıyla eskiden bir göle ev sahipliği yaptığı düşünülen Jezero Krateri'nde inceleme çalışmaları yürütüyor.

Kraterdeki kayaların incelenmesiyle ortaya çıkacak bilgiler; kraterdeki gölün ne zaman oluştuğuna, ne zaman kuruduğuna ve hangi yaşta olduğuna dair bilgiler sunacak.

NASA Sondaj Çalışmalarını Paylaştı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Perseverance aracının numune toplamak için yaptığı sondaj çalışmalarını paylaştı.

Perseverance'ın robotik kolunda bulunan kamerayla çekilen 32 sondaj fotoğrafı, gezegenin yüzeyinde açılan küçük delikleri gösteriyor.
NASA'nın Mars kaşifi Perseverance, robotik kolunda sondaj için taşıdığı bir matkap aracılığıyla Mars yüzeyinde delikler açıyor ve daha sonra buralardan numune topluyor.

Söz konusu numuneler incelenerek, Mars'ta yaşamın olup olmadığı yönünde yeni bilgiler elde edilecek.

Günümüzden 3,5 milyar yıl önce oluşmuş olan bir göle ait olduğu düşünülen Jezero Krateri’nden toplanacak kaya örneklerinde eskiden yaşamış olabilecek mikroskobik canlıların fosilleri bulunabilir.

Perseverance'ın bulguları, aynı zamanda gezegenin jeolojisini ve geçmişte Mars ikliminin nasıl olduğunu da ortaya koyacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER