© Yeraltı Haber 2021

NASA'dan 10 Bin Katrilyon Dolarlık Adım!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay madenciliği için hazırlıklar yapmaya başladı.  NASA'nın uzay aracı göndermeyi planladığı asteroidin üzerindeki değerli madenlerin ekonomik değeri yaklaşık 10 bin katrilyon dolar.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, dünya ekonomisinin tamamından daha değerli olan asteroid için keşif çalışmalarına başlayarak uzay madenciliği için önemli bir adımını atmış oldu.

NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki madenlere sahip olan 16 Psyche asteroidine gitmek için geri sayımı başlattı. Keşif sondasının son montajına başlandı. Sondanın, 2026 yılında hedefe ulaşması planlanmaktadır.

Hedeflenen asteroidin 200 km çapında olduğu ve dünya ekonomisinin tamamından daha değerli olduğu açıklanmıştır. Asteroid de demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum, redyum gibi değerli madenler bulunduğu düşünülmektedir.

Asteroide bir uzay aracı göndermek isteyen NASA henüz buradaki değerli maddeleri gezegenimize nasıl getireceği konusundaki çalışmalar devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER