© Yeraltı Haber 2021

Nijerya’dan İki Petrol Rafinerisi Yenilemek İçin 1,5 Milyar Dolar!

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini olarak bilinen Nijerya, petrol rafinerilerini yenileme çalışmalarına hazırlanıyor.

Nijerya’nın, Warri ve Kaduna'daki petrol rafinerilerini yenilemek için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağı bilgisi verildi.

Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Warri rafinerisinin yenilenmesinin 897 milyon 679 bin dolara, Kaduna rafinerisinin yenilenmesinin de 586 milyon 902 bin dolara mal olacağını söyledi.

Sylva, rafineri yenileme çalışmalarının üç aşamada yapılacağını belirterek, birinci etabın 21 ayda, ikinci etabın 23 ayda ve üçüncü etabın 33 ayda rehabilitasyonunun tamamlanacağını duyurdu.

Nijerya yetkilileri, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada da Port Harcourt'taki petrol rafinerisini yenilemek için 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

Tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil seviyesinde olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip.

Dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke konumunda olan Nijerya, ayrıca petrol ihracatı bakımından da 6'ıncı sırada yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER