© Yeraltı Haber 2021

Norveç Sularında Petrol Üretimi Arttırılacak!

İsveç merkezli Lundin Energy, Norveç suları içinde yer alan Rolvsnes petrol sahasındaki test kuyusundan petrol üretimine başladı.

İsveç merkezli petrol-gaz arama ve üretim şirketi olan Lundin Energy, Norveç’in Kuzey Denizi sularında bulunan Rolvsnes sahasında 2018 yılında açılan genişletilmiş bir test kuyusunda (EWT) ham petrol üretimine başladı. 

2018 yılında açılan kuyuda yapılan testler sonucu günde 7 bin varil petrol akışı olduğu tespit edilen kuyu bir geliştirme kuyusuna dönüştürülmüştü. Kuyu daha sonrasında 3 km uzaklıktaki Lundin tarafından işletilen Edvard Grieg platformuna bağlandı.

Rolvsnes petrol sahasında yapılan genişletilmiş kuyu testleri ile sahanın rezervuar özelliklerini ve uzun vadeli üretim performansının araştırılması planlanıyor. Yapılan test sonucunda başarılı olunması halinde, sahanın geliştirilmesinin mümkün olabileceği bildirildi.

Şirket, yeterli veri ve üretim tecrübesi toplandıktan sonra 2022'nin sonuna kadar Rolvsnes sahası için tam bir saha geliştirme planı hazırlayabileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER