© Yeraltı Haber 2021

Öksüt Madencilik Altın Üretimini Geçici Olarak Durdurdu

Centerra Gold Öksüt Madenindeki dore altın üretiminin ADR tesisinde tespit edilen civa sebebiyle geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Toronto (TSX: CG) ve New York (NYSE: CGAU) borsalarında işlem gören Centerra Gold Türkiye iştiraki Öksüt Madencilik'in Kayseri'deki Öksüt Madeni'nde dore altın üretiminin ADR tesisindeki altın odasında tespit edilen cıva sebebiyle geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Şirket öncelikle etkilenen alanlardan cıvanın temizlenmesi, maruziyeti azaltmak ve önlemek için gereken tedbirlerin alınması, gerekli güvenlik protokollerinin ve koruyucu ekipmanın uygulanması da dahil olmak üzere farklı birçok önlemi devreye aldığını ve gerekli düzenleyici raporlama adımlarını atma sürecinde olduğunu duyurdu.

Şirket ayrıca üretime tekrar başlamadan önce ADR tesisindeki civa damıtma ve temizleme sistemi de dahil olmak üzere civayı altın geri kazanım sürecinden uzaklaştırmak için çeşitli potansiyel teknik çözümleri değerlendirdiğini belirtti.

Öksüt Madeni'ndeki üretimin geçici olarak askıya alınmasına rağmen cevher çıkarmaya, liç alanına cevher istiflemeye ve işlemeye devam edilecek ve cevherin ADR tesisinde aktif karbon içinde yer alacak şekilde işleneceği, daha sonrasında ise karbon içindeki cevherin konsantre çözeltiden altının geri kazanılmasının gerçekleştiği elektro kazanma sürecinin yeniden başlamasına kadar stoklanacağı bilgisi verildi.

Şirket, 17 Mart'a kadar Öksüt Madeni'nin 54.000 ons altın üretip sattığını belirterek, 2022 hedefleri üzerindeki etkisini değerlendiriyor.

Kapsamlı bir incelemenin ardından Şirket zamanı gelince bir güncelleme sunmayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER