© Yeraltı Haber 2021

Osmanlı Döneminde Planlanan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda Sona Gelindi!

Direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 50 ili ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda çalışmalar tamamlanmak üzere. Osmanlı döneminden bu yana yapımı planlanan, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen ve II. Abdülhamid Han zamanında da projesi çizilen yol faaliyete girmek üzere!

Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu'nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek. Proje ile Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz ticaret limanı olacak.

Yaklaşık 50 ili ilgilendiren toplam maliyeti ise 1 milyar liranın üzerinde olan proje ile birlikte Karadeniz'in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz'e açılacak. Bu proje sayesinde Ordu'dan, Akdeniz Bölgesi'ndeki illere kadar ulaşım kolaylaşacak.

Projede, Ordu sınırlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, çok sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunmaktadır. Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun, bu yıl içerisinde ulaşıma açılması planlanıyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin yaptığı açıklamada, “Şuan için tünellerde bir sıkıntı yok. Ben bu yıl içinde yolun biteceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER