© Yeraltı Haber 2021

Petrol Devi Aramco’dan Büyük Hamle!

Suudi Aramco, Reliance Industries’in yüzde 20 hissesini 20-25 milyar dolar değerinde Aramco hissesiyle satın almak için ön görüşmeler yürütmeye başladı.

Reliance Industries şirketinin sahibi Hindistanlı Milyarder Mukesh Ambani önümüzdeki haftalarda Aramco ile anlaşma imzalayabilir. Anlaşmanın sağlanması durumunda, dünyanın en büyük petrol üreticisi ve en hızlı petrol tüketici rafinerisi bir araya gelmiş olacak.

Hindistan ve Suudi Arabistan arasındaki ticaret ve ilişkiler son yıllarda giderek artmaya devam ediyor. Yapılacak bu anlaşmayla birlikte Suudi Arabistan’ın Hindistan’a olan petrol ihracatının artacağı düşünülürken Hindistan’ın da enerji tedarik güvenliğini sağlayacağı düşünülüyor.

Detayları henüz belirlenmeyen anlaşmanın sürecinin uzayabileceği ya da anlaşmanın iptal edilebileceği bilgisi de veriliyor.

Suudi Arabistan hükümetinin iletişim merkezi konuyla ilgili soruları yanıtlamazken Ambani anlaşmayla ilgili görüşmelerin olduğunu doğruladı.

Suudi Arabistan Temmuz ayında Hindistan’a günlük 613 bin varil petrol ihraç ederken bu toplam petrol ihracatının yüzde 10’unu oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER