© Yeraltı Haber 2021

Petrol Sektöründe Çalışan İşçilerin Çalışma Saatleri Değişti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, petrol sektöründeki işçilerin çalışma koşullarını yeniden şekillendiriyor.

Yeni yönetmelikle birlikte petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında çalışan işçiler için 24 saatlik çalışma periyotlarında iki işçi postası uygulanabilecek. Bu düzenleme, işçilerin daha verimli çalışmasını sağlarken, aynı zamanda çalışma koşullarının iyileştirilmesini hedefliyor. İlgili işlerde çalışan işçiler, işverenin talebi ve işçinin yazılı onayı ile 7,5 saatin üzerinde gece çalışması yapabilecekler.

Düzenleme, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu uyarınca petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinin yürütüldüğü iş yerlerindeki işleri kapsıyor. Bu kapsamda çalışan işçiler, yeni çalışma saati düzenlemeleri ile daha esnek çalışma saatlerine kavuşacak. Yönetmelik, aynı zamanda bu iş yerlerinde faaliyet gösteren alt işverenler tarafından yürütülen işleri de kapsayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER