© Yeraltı Haber 2021

Petrol Üretimi Kademeli Olarak Artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, mayıs, haziran ve temmuz ayları için günlük petrol üretiminin kademeli olarak arttırılması kararını aldı.

Bu karar doğrultusunda OPEC ülkeleri, mayıs ve haziran aylarında günlük 350 bin, temmuzda ise artık göstererek yaklaşık 441 bin varil üretmesi planlanıyor.

15. Bakanlar Toplantısında bir araya gelen, 23 ülkenin üye olduğu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ toplantısında  ülkelerin enerji ve petrol bakanları bir araya geldi. Toplantı Mayıs ayı itibarıyla uygulanacak üretim kesintisi miktarını belirlemek için video konferans şeklinde yapıldı.

OPEC tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 ülkenin Aralık 2020'de aylık yarım milyon varil üretim artışı kararına işaret edilerek, gelecek üç ay süresince de günlük 500 bin varili aşmayacak şekilde artış yapılacağı bildirildi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, toplantıda yaptığı konuşmada, mayıs için 250 bin, haziran için 350 bin ve Temmuz'da ise 400 bin varil günlük artışa gideceklerini söyledi. Buna göre, OPEC+ grubunun temmuzda üretim kesintisi yaklaşık 5 milyon 800 bin varil seviyesinde olacak.

OPEC+ grubu, bir sonraki bakanlar toplantısını 28 Nisan'da yapacak.

Fotoğraf: www.opec.org

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER