© Yeraltı Haber 2021

Pil Girişimi ONE, 965 km Menzil Sağlamayı Hedefliyor

Michigan merkezli start-up Our Next Energy, hücre maliyetini %50'ye varan oranlarda düşürürken 965 km'ye varan sürüş menzili sağlamak için tasarlanmış yeni anotsuz pil paketini piyasaya sürdü. Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Mujeeb Ijaz bir röportajda, genç şirketin Gemini paketini 2026'da 20 gigawatt-saatlik yeni bir üretim tesisinde üretmeye başlayacağını umduğunu söyledi.

Michigan merkezli start-up Our Next Energy, hücre maliyetini %50'ye varan oranlarda düşürürken 965 km'ye varan sürüş menzili sağlamak için tasarlanmış yeni anotsuz pil paketini piyasaya sürdü.

Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Mujeeb Ijaz bir röportajda, genç şirketin Gemini paketini 2026'da 20 gigawatt saatlik yeni bir üretim tesisinde üretmeye başlayacağını umduğunu söyledi.

Diğer pil şirketleri anotsuz tasarımlar geliştiriyor, ancak ONE'ın Gemini pili, biri günlük sürüş için ve daha uzun yolculuklarda sürüş menzilini uzatmak için olmak üzere iki farklı hücre kimyasına sahip hücreleri kullanması bakımından benzersiz görünüyor.

Gizli tarif, Gemini'nin geniş format menzil genişletici hücrelerinde. Standart hücreler nispeten geleneksel lityum demir fosfat katotları ve grafit anotları kullanırken, menzil genişletici hücreler anot içermez ve bu da grafit ve anot ekipmanı kullanımını ortadan kaldırmaktadır.

Liaz’a göre katotlar, benzersiz bir lityum ve manganez karışımı ve çok daha düşük bir nikel yüzdesi kullanacak ve kobaltı ortadan kaldıracak şekilde tasarlandı.

Liaz, mevcut elektrikli araç akülerinin çoğunda bulunan ve manganez gibi yaygın malzemelerden daha pahalı ve daha az sürdürülebilir olan iki temel katot malzemesi hakkında "Hem nikeli hem de kobaltın kullanımını ortadan kaldırmak uzun vadeli arzum olmuştur" diye belirtti.

Lityum açısından zengin manganlı nikel katotlar hala rafine edilirken, menzil artırıcı hücrelerin mevcut versiyonu nikel, kobalt ve manganezden yapılmış katotlar kullanıyor.

ONE, bu hücrelerdeki anodu ortadan kaldırarak, seri üretimdeki hücre maliyetini kilovat saat başına 50 $ azaltabileceğini söylüyor - bu, kWh başına 100-110 $ olarak tahmin edilen mevcut maliyetlere göre önemli bir tasarruf.

Liaz, "Hedefimiz, birincil katot malzemesi olarak manganez kullanarak sıfır kobalt ve %26 veya daha az nikel içeren Gemini pilini 2026'da piyasaya sürmek" dedi.

ONE'nin ikiz pili, 13-15 Eylül'de Novi, Michigan'daki The Battery Show'da sergilenecek

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER