© Yeraltı Haber 2021

Pirinkayalar Tüneli Yarın Açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Artvin karayolunda yapılan Pirinkayalar Tüneli’nin yarın açılacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erzurum-Artvin kara yolunun Pirinkayalar Geçidi'nde zorlu kış şartlarında ulaşımın güvenli, hızlı ve kesintisiz olması amacıyla yapılan tünelin inşaatının tamamlandığı belirtildi.

Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise video konferansla bağlanacağı belirtilerek, "Proje ile Erzurum ve Artvin illerine ait havalimanları ve Artvin Limanı ile bütünleşerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak. Aynı zamanda iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunacaktır. Ayrıca mevcut yol 680 metre kısalacak. Projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon TL tasarruf edilirken, karbon salınımı 230 ton azalacaktır" denildi.

Proje Kapsamında

Erzurum - Artvin Yolu'nda, Tortum Gölü ile Tortum Şelalesi yakınlarındaki geçitte yapılan Pirinkayalar Tüneli'nde çalışmalar hız kesmeden 7/24 devam etmişti. Boyuna eğimi yüksek, dar ve keskin virajları nedeniyle fiziki ve geometrik standardı oldukça düşük olan 4 km'lik sathi kaplamalı tek yol standardındaki Pirinkayalar Geçidi proje kapsamında baypas edilerek, 2.250 m'lik Pirinkayalar Tüneli ve 1.100 m'lik bağlantı yolu ile geçilecek.

Pirinkayalar Tüneli ile güzergah 685 m, seyahat süresi 15-20 dakika kısalacak. Güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlayacak tünel, bölgeye erişimi kolaylaştırarak, turizm potansiyelini artıracak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER