© Yeraltı Haber 2021

Polonyalı Maden Firmasının İlanı Dikkat Çekti

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin 2022 yılındaki maden ihracatı, 2021 yılına göre %9 artarak 5.9 milyar dolardan 6.5 milyar dolara yükseldi.

Geçtiğimiz yıl maden ihracatındaki en büyük paya, 2.17 milyar dolarla metalik cevherler sahip olurken doğal taşlar 2.10 milyar dolarla ikincilikte, endüstriyel mineraller ise 1.36 milyar dolarla üçüncülükte yer aldı.

2022 yılında ülkemizdeki maden sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında 1.4 milyar dolarla Çin, 630 milyon dolarla ABD, 386 milyon dolarla Bulgaristan yer aldı. Maden ihracatında en önemli artış yüzde 56 ile (335 milyon dolar) İtalya'da oldu.

TurkishExporter’da yayınlan bir ilanda, Türk madencilik şirketlerini yakından ilgilendirecek bir paylaşım yapıldı. Polonya ve Nijerya’da ofisleri bulunan bir danışmanlık firması, yayınladığı ilanda "Kurşun ve çinko cevheri tedarikçileri arıyorum. Birçok Türk ve Faslı firma ile çalışıyoruz, Fas ve Türkiye'den Çin'e gönderim yapıyoruz, Çin, Nijerya ve Polonya'da ofislerimiz var.’’ yazdı.

Bu madencilik ithalat ve ihracat şirketine cevap vermek ve iş birliği teklif etmek için Forie mobil ihracat uygulaması indirmiş olmak veya TurkishExporter kurumsal üyesi olmak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER