© Yeraltı Haber 2021

Pomza ve Perlit Madeni İle İlgili Sektör Sorunları Değerlendirildi!

Bitlis’te bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu" kapsamında pomza ve perlit madenleriyle ilgili sektör toplantısı gerçekleştirildi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ortak çalışması ile 3 günlük "Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun ikinci gününde sektör toplantısı yapıldı. Sektörel sorunların tespit edilip bilgi alışverişi ile çözüm yollarının arandığı toplantıya Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, yurtiçi ve yurt dışından akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri sorunlarını iletirken, akademisyenler ise bu sorunlara çözüm yolları göstererek önerilerde bulundu.

Toplantıda özellikle pomza ve perlit madenin farklı sektörlerde kullanılması ve bu değerli madenlerden katma değeri daha yüksek ürünler elde edilmesi konusuna dikkat çekildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, pomza ve perlit madenlerinin sempozyum sonucunda elde edilecek değerli bilgilerle daha da değerli bir maden haline geleceğine inandığını söyledi.

TATSO olarak her iki madenle ilgili şimdiye kadar yürüttükleri çalışmalardan bahseden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ ise yaptığı konuşmada bu iki madenin israf edilmeden en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Adabağ ayrıca, bu madenlerden katma değeri daha yüksek ürünler elde etmek ve bu değerli iki madenin bölge ekonomisine olan katkısını arttırmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER