© Yeraltı Haber 2021

Rio Tinto, Québec'teki Yeni Alüminyum Geri Dönüşüm Merkezine 27 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Rio Tinto (NYSE: RIO, ASX: RIO) Cuma günü yaptığı açıklamada, Saguenay-Lac-Saint-Jean, Quebec'teki Arvida Fabrikasında yeni bir alüminyum geri dönüşüm tesisi inşa etmek için 35 milyon C$ (26,8 milyon $) yatırım yaptığını duyurdu.

Yatırım, otomotiv, ambalaj ve inşaat pazarlarındaki müşteriler için sunduğu düşük karbonlu alüminyum çözümlerini genişletecek ve tesis Rio Tinto'yu Kuzey Amerika'da geri dönüştürülmüş tüketici sonrası alüminyumu alüminyum alaşımlarına dahil eden ilk birincil alüminyum üreticisi yapacak.

Kullanılmış araçlardan ve inşaat malzemelerinden yerel olarak temin edilen temiz alüminyum hurda, Arvida izabe tesisindeki alüminyum kütüklerde ve Rio Tinto'nun Quebec tesislerinden gelen diğer ürünlerde kullanılacak geri dönüştürülmüş ürün üretmek için yeniden eritilecektir.

 Atlantic Operations'tan Rio Tinto Aluminium genel müdürü Sebastien Ross bir basın açıklamasında, "Arvida'daki yeni geri dönüşüm tesislerine yatırım yapmak, düşük karbonlu alüminyum ürünleri teklifimizi genişletme ve döngüsel ekonomiyi değer zincirimize entegre etme stratejimizde bir başka adımdır." Dedi.

"Bu, müşterilerimizin sorumlu, izlenebilir ve ürünlere yönelik artan talebini karşılamaya devam etmemizi sağlayacak." Diye ekledi.

Geri dönüşüm merkezinin 2024'ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor ve başlangıç ​​kapasitesi yılda 30.000 ton olacak.

Rio, Arvida tesisindeki mevcut bir binaya kurulacak rejeneratif brülörlerle donatılmış bir yeniden eritme fırını ve otomatik hurda yükleme sistemi ile inşaatın önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi.

Projenin Quebec'te 30 milyon C$ (23 milyon$) ekonomik fayda sağlaması bekleniyor ve Arvida Fabrikasında yaklaşık 10 yeni kalıcı iş yaratacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER