© Yeraltı Haber 2021

Rus Şirket, Vostok Petrol Projesi İçin Yatırımcı Arıyor!

Rusya’nın önde gelen petrol şirketlerinden Rosneft, Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arayışı kapsamında petrol tüccarları, uluslararası entegre petrol ve gaz şirketleri ve ulusal şirketlerle görüşmeler yürütüyor. 

Rosneft, Vostok Petrol Projesi için yatırımcı arayışı kapsamında; Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, Hindistan ve Arap ülkelerinde faaliyet gösteren uluslararası entegre petrol ve gaz şirketleri ile görüşüyor.

Taymir Yarımadası’nda kurulumu süren Vostok Petrol Projesinin, 2024 yılında üretime başlaması ve 2030 yılı ile beraber yılda 100 milyon ton petrol üretmesi hedefleniyor.

Rosneft CEO’su Igor Sechin konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Vostok Petrol Projesi kapsamında 770 kilometrelik petrol boru hattı ve liman için tasarım çalışmalarının tamamlandığı bilgisini verdi. Igor Sechin’in açıklamasında, toplam 135 milyar dolarlık bir yatırımla Sibirya’nın Taymir Yarımadası’nda iki havaalanı ve 15 sanayi kasabasını içeren yeni bir petrol ve gaz eyaleti oluşacağını bildirildi. 

Vostok Projesi tam kapasite ile üretime başladığında yılda 100 milyon tona (845 milyon varil) yakın petrol üretebilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER