© Yeraltı Haber 2021

Şahdeniz - Türkiye Gaz Boru Hattı Bakıma Giriyor!

Şahdeniz-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı'nda 16-20 Ağustos tarihleri arasında planlı bakım-onarım çalışması yapılacağı duyuruldu.

BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Şahdeniz-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı İletim Operatörlerinden olan SCPC tarafından 16-20/08/2021 tarihleri arasında (5 Gaz Günü) planlanan bakım-onarım çalışmaları nedeniyle TANAP Eskişehir Seyitgazi Giriş Noktasından teknik imkânlar doğrultusunda günlük belirlenecek konfirmasyon miktarları kadar doğal gaz teslimatı yapılacağı belirtildi. Hâlihazırdaki planlar çerçevesinde anılan Giriş Noktasından bakım-onarım çalışmaları sırasında yapılacak doğal gaz teslimatında herhangi bir kısıt olmayacağı düşünülüyor.

Türközü Ölçüm İstasyonunda da Bakım

Duyuru da ayrıca, Türkgözü Ana Ölçüm İstasyonunda da BOTAŞ tarafından bakım-onarım çalışması yapılacağı bilgisi verildi. Bu çalışma kapsamında da, 14-31/08/2021 tarihleri arasında (18 Gaz Günü) anılan Giriş Noktasından sınırlı miktarda ve sadece ay öncesinden planlanan ve yaklaşık 0,5 milyon Sm3/gün kadar doğal gaz alımı yapılabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER