© Yeraltı Haber 2021

Salarha Tüneli Hizmete Açıldı!

Rize'nin ulaşım standardını yükseltmek amaçlı yapılan projeler kapsamında sona gelinen Salarha Tüneli’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün İyidere-İkizdere yolu ve İkizdere Tünelleri ile Bağlantı Yollarını açtıklarını anımsattı.

Bugün de Rize için bir başka önemli proje olan Salarha Tünelini hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaismailoğlu, “Salarha Tüneli zor doğa koşullarında bölgedeki vatandaşlarımızın ulaşımını daha emniyetli bir hale getiren, seyahat sürelerini kısaltan çok anlamlı bir proje” dedi.

Yıllık Toplam 66 Milyon Tl Tasarruf Edilecek

“Salarha Tüneli Rize’ye ulaşım alanında vurulan bir mühür olmuştur” diyen Karaismailoğlu, kent merkezi ile Salarha Vadisi’ni birbirine bağlayan 2 bin 958 metre uzunluğa sahip Salarha Tüneli’nin, bağlantı yolları ve 3 adet köprü ile birlikte 4,3 km’ye ulaştığına dikkati çekti.

Projenin Rize’ye daha konforlu ve emniyetli bir seyahat imkanı sunacağına vurgu yapan Karaismailoğlu, proje kapsamında ayrıca, toplam 230 metre uzunluğunda, ön germeli kiriş sistemine sahip 3 adet köprü bulunduğunu söyledi.

“Salarha Tüneli ile bölgedeki 13,4 kilometre uzunluğundaki mevcut yol ile 20 dakikada sağlanan ulaşım; mesafenin 9,1 kilometre kısalması ile 5 dakikaya düşüyor” diyen Karaismailoğlu, hızlı ve güvenli trafik akışının sağlanmasıyla; zamandan 49,5 Milyon TL, akaryakıttan 16,5 Milyon TL olmak üzere yıllık toplam 66 Milyon TL tasarruf edileceğinin altını çizdi.

Karbon emisyon miktarının da 6 bin 531 ton azaltılacağını ifade eden Karaismailoğlu, “Güzel vatanımızın kalkınmasına, vatandaşlarımıza iş olacak, aş olacak, ekonomik canlılığa katkı verecek yollar, köprüler, tüneller inşa ederek destek veriyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER