© Yeraltı Haber 2021

Samsun-Çarşamba Ovası Denize Çıkış Yapılarında Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Samsun’a yaptığı yatırımlarla Samsun ilinin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Samsun ilinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

Yapımı devam eden “Çarşamba Ovası Denize Çıkış Yapıları ve Sol Sahil Drenajı 2. Kısım İnşaatı” işi kapsamında 2 adet menfez yapısı (9,0x3,0) ve 2 adet denize çıkış yapısı (Miliç ve Kaynarca) tamamlandı. 2 adet denize çıkış yapısında (Araplı-Turgutlu  ve Simenit) çalışmalar devam etmektedir. Muhtelif kategorilerde 815.000 tonun üstünde taş kullanılmıştır.

Söz konusu işin tamamlanmasıyla, Çarşamba Ovasındaki yüksek yeraltı sularının drenajını sağlayan tahliye kanallarının denize bağlantı noktasında, hakim rüzgâr yönü ve dalga yüksekliğine göre modellenen yapılar sayesinde, drenajı sağlanacaktır. Böylece daha geniş alanda daha verimli tarım yapılabilecektir. Çarşamba Ovası Denize Çıkış Yapıları ve Sol Sahil Drenajı 2. Kısım İnşaatı” işinde fiziki olarak %60 gerçekleşme sağlanmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER