© Yeraltı Haber 2021

Sazlıdere Köprüsü'nün Temeli Atıldı!

Kanal İstanbul Projesi kapsamında Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak olan köprünün temel atma töreni gerçekleşti.

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kanal İstanbul’u, yaklaşık 15 milyar dolarlık bir maliyetle, 6 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verirken; Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul ile Türkiye’nin denizyolu taşımacılığındaki rolü güçlenecek. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, limanlar, demiryolu bağlantıları ve dünyanın en büyük projelerinden biri olan Kanal İstanbul Dünyayı Türkiye’ye bağlayacaktır“ dedi.

“Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından İstanbul Boğazı’ndan 13 kat daha güvenli olacak”

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un mühendislik çalışmalarında 204 bilim insanının görev aldığını belirterek, şu şekilde konuştu:

“Kanal İstanbul tamamlandığında başta İstanbul Boğazı ve çevresindeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlaması, Boğazın tarihsel ve kültürel dokusunun korumasının yanı sıra; İstanbul Boğazı’nın trafik yükünü hafifletecektir. Simülasyonlarımıza göre Kanal İstanbul, seyir güvenliği açısından İstanbul Boğazı'ndan 13 kat daha güvenli olacak. O nedenle, ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması; toplumun refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlarıyla Kanal İstanbul’un etkin, verimli ve süratli bir şekilde yapılmasını hedefliyoruz.”

Temeli atılan köprü ile ilgili de bilgiler veren Karaismailoğlu,  “Bugün temelini attığımız köprümüz, 45 km’lik Başakşehir- Bahçeşehir- Hadımköy yolunun bir parçası olmakla birlikte, Kanal İstanbul’un Sazlıdere kesiminin de geçişini sağlayacaktır. Gergin eğik askılı köprü tipinde  ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprümüzün, eğik askılı köprü tabliyesi 46 metre genişliğinde, 2x4 şerit genişliğindedir.  Yaklaşım viyadükleri ile birlikte köprümüzün toplam uzunluğu 1618 metre olacaktır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler, değişen iktisadi yönelimler ve ülkemizin ulaştırma altyapıları konusundaki artan ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan bu stratejik hamlemiz; ülkemizi küresel bir lojistik üs konumuna getirerek hem bölgesinde hem de dünya ticaret ve ulaşım yollarında söz sahibi yapacak” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER