© Yeraltı Haber 2021

Seyahat Süresi 30 Dakikadan 10 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Alanya Doğu Çevre Yolu şantiyesini ziyaret ederek, çalışmaların son durumunu denetledi.

Şantiye alanındaki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, Antalya'nın ve ilçelerinin turizmde olduğu gibi tarımda, sanayide ve ticarette de lider olması için altyapı yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

“Antalya'da devam eden 14 karayolu projesinin toplam maliyeti 7 milyar 95 milyonu aştı."

Yapılan yatırımlardan Antalya'nın hak ettiği payı alacağını dile getiren Bakan, bugüne kadar Antalya'nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 21 milyar 887 milyon liraya yakın harcama yaptıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, “2003'te ilimizde ancak 197 kilometre bölünmüş yol var iken, 468 kilometre daha yol yaparak, bu standarttaki yol uzunluğunu 665 kilometreye çıkardık. 2003'te yolların sadece 122 kilometresi bitümlü sıcak kaplamalı iken, 766 kilometre daha bu standartta yol yaparak, 888 kilometreye uzattık. Antalya il genelinde hâlen, 918 kilometresi devlet, 857 kilometresi ise il yolu olmak üzere, toplam 1.775 kilometre yol ağı bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Bunun yanında 15'i tek tüp, 4'ü çift tüp olmak üzere toplamda 18 bin 889 metre uzunluğunda 19 adet tüneli tamamlayarak hizmete sunduklarını sözlerine ekleyen Bakan, il genelinde yapılan 154 köprünün toplam uzunluğunu 17 bin 753 metreye ulaştırdıklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, “Bugün Antalya il genelinde devam eden 14 büyük karayolu projesinin toplam maliyeti 7 milyar 95 milyon lirayı aştı" açıklamasında bulundu.

“Alanya Doğu Çevre Yolu Projesi ile yılda 219 milyon lira tasarruf edeceğiz."

Karayolu yatırımlarının tamamlanmasıyla Antalya ve çevre illerinin daha da gelişeceğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, yapımına 2006 yılında başlanılan Alanya Doğu Çevre Yolu Projesi'nin toplam uzunluğunun 15 kilometre olduğu bilgisini aktardı.

Karaismailoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Hasbahçe-Kagıcak arasında mevcut sahil yolunun kuzeyinden geçiş sağlayacak yolumuzun 5 kilometresini bölünmüş ve bitümlü sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 3 çift tüp tünel olan Dim, Oba ve Mahmutlar tünellerinin toplam uzunlukları 5 bin 195 metredir. Alanya Doğu Çevreyolu tamamlandığında, mevcutta 18 kilometre olan geçiş mesafesi, 15 kilometreye, seyahat süresi ise 30 dakikadan 10 dakikaya inecek. Öte yandan geçiş hızı, saatte 36 kilometreden 90 kilometreye çıkacak."

“Alanya halkına konforlu ve emniyetli çevre yolunu mümkün olan en kısa zamanda teslim edeceğiz."

Proje ile yılda; zamandan 191 milyon 730 bin lira, akaryakıttan da 27 milyon 358 bin lira olmak üzere toplam 219 milyon lira tasarruf edileceğini açıklayan Bakan, “Çevre yolumuzla birlikte yıllık ortalama 11 bin tonun üzerinde karbondioksit salınımının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

​Bakan Karaismailoğlu, Alanya Doğu Çevre Yolu inşasını hızlandırarak, Alanya halkına konforlu ve emniyetli çevre yolunu mümkün olan en kısa zamanda teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER