© Yeraltı Haber 2021

Şırnak’ta Petrol Keşfedilen Kuyuya Şehidimizin Adı Verildi!

Türkiye hem karada hem de denizde petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca da (TPAO) 2017'den itibaren Güneydoğu'da Silopi havzası ve civarı öncelikli arama alanları belirleyerek, bölgede sismik çalışmalar yürütülüyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, Şırnak Cizre'de 13 Eylül'de günlük 400 varil debi ile üretime alınan kuyuda keşfedilen petrolün, 35 API graviteye sahip olduğu bilgisi verildi.

Kuyuya Şehit Astsubayın İsmi Verildi

Testlerin devam ettiği söz konusu kuyuya, Şırnak'ın İdil ilçesinde 2019 yılında PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıya müdahale sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Esma Çevik'in ismi verildi.

Kuyu için düzenlenen programa; Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve diğer ilgililer katıldı.

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Şırnak ili sınırlarında yeni bir arama sahasında, daha önce aranmamış bölgede ilk kez ekonomik bir petrol keşfi gerçekleştirmiş olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bölgedeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER