© Yeraltı Haber 2021

Söğüt Altın Madeninde İlk Üretim Hedefi 2022 Yılının Sonunda!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Bilecik’in Söğüt ilçesindeki altın rezervi madeninde incelemelerde bulundu. İncelemeleri sonrası açıklama yapan Poyraz, “2022 yılının sonunda ilk altın külçemizi döküp Türk ekonomisine kazandırmak istiyoruz” dedi.

Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz’a, Genel Müdür Halit Semih Demircan ve şirket yöneticileri eşlik etti.

Demircan, maden sahasının yer aldığı Akbaştepe ve Korudanlık bölgeleriyle ilgili yetkililere bir sunum yaptı. Projede ÇED olumlu belgesinin ve gerekli izinlerin alınması halinde faaliyete hemen geçileceğini belirten Demircan, 2022 yılının sonuna kadar madende üretim yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

2022 yılının sonu itibarıyla da burada yapılacak üretim ile ilk altın külçesi dökülüp Türk ekonomisine kazandırılacak. Proje kapsamındaki birinci, ikinci ve üçüncü fazdaki yatırımların tamamlanıp, tesiste tam kapasite çalışmaya başlandığında yıllık 6 ile 7 ton civarında bir altın üretimi kapasitesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER