© Yeraltı Haber 2021

“Sürdürülebilir Madencilik” Mümkün mü?

Son yıllarda “çevreye ve topluma duyarlı, çevreyi gözeten madencilik mümkün mü?” sorusu sıklıkla kamuoyunda tartışılıyor. En son Kaz Dağları’ndaki altın madeni projesi ve Akbelen’deki kömür madeni projesi ile çevreye duyarlı olmayan madenciliğin olumsuz etkileri kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Madencilik sektöründe üst düzey yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulunan sürdürülebilirlik uzmanı, akademisyen/yazar Dr. Alper Sezener, "Sürdürülebilir Madencilik:Maden Antropolojisine Eleştirel Bir Giriş" isimli yeni kitabında tüm yönleriyle bu soruya cevap arıyor.

Yol Akademi tarafından yayınlanan kitap, madencilik faaliyetlerinin kültürel ve ekolojik etkilerini anlamak için maden antropolojisi perspektifinden bir dizi farklı makalenin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Bu önemli derleme, sürdürülebilirlik, paydaşlarla ilişkiler ve sosyal onay, biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunması, yeniden yerleşim, ekonomik, politik ve etik sorunlar gibi madencilikle ilgili karmaşık konuları ele alan alanında Türkçe yazılmış ilk telif eser olması açısından önem teşkil ediyor.

Kitap, alana ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler, politika yapıcılar ve iş dünyasındaki profesyoneller için önemli bir kaynak niteliğinde.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER