© Yeraltı Haber 2021

Suudi Arabistan, Metalik Maden Arama Çalışmalarını Arttıracak!

Dünyanın en büyük petrol ihracatçıları arasında bir numarada bulunan Suudi Arabistan, enerji dönüşümünde de çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda ülkede, pil üretiminde kritik rol oynayan metalleri Arabistan topraklarında bulabilmek için maden arama çalışmaları başlatıldı. Suudi Arabistan’ın kamuya ait maden arama şirketi Maaden tarafından yapılan açıklamada, şirketin önümüzdeki 20 yılda ülkede lityum ve nikel aramak için büyük yatırımlar yapacağını açıkladı.

Maaden Şirketi’nin Yöneticisi Abdülaziz El Harbi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yeni nesil pillerin üretiminde kritik rol oynayan nikel ve lityum yataklarını Suudi Arabistan topraklarında bulabilmek için çok büyük yatırımlar yapacaklarını söyledi. 

Dünyanın yenilenebilir enerjiye yönlenmesiyle beraber, yenilenebilir enerji kaynaklara ulaşmanın ve depolamanın en önemli yolu metallerden geçiyor. Bu metaller ile ilgili geçtiğimiz günlerde Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, mevcut mineral arzının ve yatırım planlarının enerji sektöründe planlanan dönüşüm için yetersiz olduğu belirtilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER