© Yeraltı Haber 2021

Suudi Arabistan ve BAE Petrol Üretimi Konusunda Anlaştı!

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), OPEC+'nın petrol üretiminde artış teklifi anlaşma sağlandı.

Anlaşma kapsamında, Nisan 2022'den sonra günde 3.65 milyon varil petrol üretimi gerçekleşecek.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın da dahil olduğu OPEC+ bakanları petrol üretiminde artış gerçekleştirmeyi teklif etmiş ancak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bu teklife itiraz etmişti.

Uzmanlar konu ile ilgili yaptıkları yorumlarda, toplantının iptalinden bu yana petrol fiyatlarında ani yükseliş ve düşüşler görüldüğünü belirterek, arz tarafındaki OPEC+ grubu kaynaklı belirsizliğin devam etmesinin talebin yüksek seyrettiği piyasada hızlı bir daralmaya da işaret ettiğini belirtti.

IEA: Küresel petrol talebi gelecek yıl artacak

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) hazırladığı haziran ayına ilişkin petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebinin, gelecek yıl bu yıla göre günlük yaklaşık 3 milyon varil artışla 99 milyon 500 bin varil seviyesine ulaşacağı düşünülüyor.

Bu kapsamda, küresel petrol talebinin gelecek yıl bu yıla göre yaklaşık 3 milyon varil (yüzde 3,1) artışla günlük 99 milyon 500 bin varil seviyesine ulaşacağı öngörülüyor.

Küresel petrol arzı artış gösteri

Yayınlanan rapora göre, küresel petrol arzı, geçen ay bir önceki aya göre 1 milyon 100 bin varil artışla günlük 95 milyon 590 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

OPEC'in günlük ham petrol üretimi ise haziranda bir önceki aya göre yaklaşık 450 bin varil artışla 25 milyon 930 bin varile yükseldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER