© Yeraltı Haber 2021

Tarihi Yarımada ve 1915 Çanakkale Köprüsü Arasında Yapılan Tüneller Mesafeyi Oldukça Düşürecek!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Çanakkale’de, Marmara ve Ege bölgelerini birbirine bağlamak yapılan 6 tünelden 3 tanesi tamamlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiye göre, Eceabat ve Gelibolu ilçeleri arasında yapılan 6 tünelin inşası çevreye ve doğal dokuya zarar verilmeden büyük bir titizlikle devam ediyor.

Gelibolu şehir geçişinden, Eceabat Çevre Yoluna bağlanarak Kilitbahir istikametlerini izleyen bu tünelin 14 kilometrelik kısmı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırlarının içinde yer alıyor.   

Proje kapsamında günlük 1 metrelik ilerleme sağlanıyor. Projede üç tünelin yapımı sonlandı. Bu tünellerin ölçüleri 2 bin 560 metrelik T1, 644 metrelik T1A ve 1355 metrelik T2 şeklindedir. 792 metrelik T3, 503 metrelik T4 ve 2 bin 558 metrelik T5 tünellerinin ise inşası hala devam etmektedir.

Köprünün 2022 yılında hizmete açılması bekleniyor. 

45 Dakikalık Yol 5 Dakikaya Düşüyor!
Çanakkale kent merkezini Balıkesir ve İzmir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu bölümünde yapımı süren ve 45 dakikalık ulaşım süresini 5 dakikaya düşürmesi hedeflenen 2 tünelde de çalışmalar devam etmektedir.

Bu yolun hizmete açılmasıyla birlikte Kuzey ve Güney Marmara ile Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER