© Yeraltı Haber 2021

Taş Kömürü Satışından Büyük Gelir!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), ocak-nisan döneminde sattığı 264 bin 293 ton taş kömüründen toplamda 126 milyon 81 bin lira gelir elde etti.

Zonguldak'ta, TTK'ye bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü, ülke ekonomisine önemli oranda katkıda bulunuyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında üretim 30 Mart 2020'de durduruldu. Bu süreçte ocaklarda tamir, bakım ve onarım yapıldı. 1 Haziran'da normalleşme dönemine girilmesiyle faaliyetler yeniden başladı.

Kurum, bu yılın ilk 4 ayında 264 bin 293 ton kömür satarak 126 milyon 81 bin lira gelir elde etti.

"Taş kömürünün önemi hiç azalmayacak"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, madenlerin insanlığın daha sağlıklı, çağdaş ve güvenli yaşayabilmesi için öneminin çok fazla olduğunu söyledi.

Ülkenin demir-çelik sektörünün koklaşabilir kömür ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Yeşil, "Taş kömürünü gün ışığına çıkarmak için madenciler olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kuruma bağlı maden ocaklarında kömür üretiminin en üst seviyesi hedefleniyor. Madenci kardeşlerimizin sağlığını da düşünerek, ülkemizin ekonomisine en iyi şekilde katkı yapmaya çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

Yeşil, taş kömürünün dünya sanayisinde en önemli enerji kaynaklarından biri olduğunu vurguladığı konuşmasında, "Taş kömürü geçmişte olduğu gibi her dönem önemini koruyacak. Her ne kadar salgın dönemi çalışma düzenini etkilese de madenci kardeşlerimiz tedbirleri alarak ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Amacımız; yerin altındaki servetimiz olan taş kömürün üretimini artırarak ülke sanayisinin ihtiyacını karşılamak." dedi

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER