© Yeraltı Haber 2021

Tatil Yapan Çift 1.90 Karatlık Elmas Buldu

10. evlilik yıldönümleri için tatil yapan Minnesota'lı bir çift, Cuma günü Arkansas'taki Elmas Krateri Eyalet Parkı'nda 1.90 karatlık bir elmas buldu.

Chatfieldlı Jessica ve Seth Erickson, evlilik yıldönümleri için 11 eyalette gezerken Amerika Birleşik Devletleri'nin tek halka açık elmas madenini ziyaret ettiler. Arkansas Eyalet Parkları Müdürlüğü, Seth'in yaklaşık bir saat aradıktan sonra toprağın altında mücevheri bulduğunu bildirdi. Elmasın tahmini değeri şimdilik bilinmiyor.

Park Yetkilisi Tayler Markham'a göre, çift Cuma sabahı erken saatlerde geldi ve saat 11:00 civarında parkın 37,5 dönümlük elmas arama alanındaki Kuzey Yıkama alanında "ıslak eleme" yaptıklarını belirtti.

Markham, "Pırlantaların çoğu çakılı düz bir yüzeyde sonra bulunmasına rağmen, Seth ilk olarak bir saatlik ıslak elemeden sonra eleğin altında metalik görünümlü bir mücevher gördü ve Elmas olduğunu anlayınca Jessica’ya gösterdi.” dedi.

Park personeli, keşfi "bir boncuk büyüklüğünde" 1.90 karatlık kahverengi bir elmas olarak kaydetti.

Markham'a göre, elmasları aramanın ve bulmanın en yaygın yolu ıslak eleme.

“Islak eleme için iki elek kullanılır. Üst elek, bir inçin dörtte biri kadar daha büyük bir açıklığa sahipken, alt elek ise yaklaşık 1/16 inç kadar açıklığa sahiptir. Pasayı temizlemek için elek setlerini suya batırırlar. Toprak kaldırıldıktan sonra, elmasların bulunmasını kolaylaştırmak için çakıl boyut ve ağırlığa göre ayrılır” dedi.

Markham, Elmas Krateri Milli Parkı’nda kayıtlı tüm elmasların yaklaşık %75'inin ıslak eleme yoluyla keşfedildiğini söyledi.

Arkansas Eyalet Parkları, bölgede elmas bulan birçok kişinin buldukları elmasa isim verdiğini söyledi. Erickson ailesi, çocuklarının her birinin baş harflerinden oluşan "HIMO" ismini verdiler.

2022'de Elmas Krateri Milli Parkı’nda 581 elmas keşfedilidi ve vatandaşlar parkta her gün ortalama 1-2 elmas buluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER