© Yeraltı Haber 2021

TBY Holding Enerji ve Maden Yatırımlarına Hazırlanıyor!

TBY Holding, yatırım planlarına yeni sektörler eklediğini açıkladı. Bu kapsamda tarım, ilaç teknolojileri, madencilik ve enerji sektörlerinde yeni projelere hazırlanıldığı belirtildi. TBY Holding CEO’su Esen Darlan, "Geçtiğimiz aylarda alımımızı duyurduğumuz pomza ve perlit sahalarına yeni bakır, bazalt, mermer, demir ve polimetal sahalar ekledik" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Ovacık'taki 4.8 MegaWatt biokütle enerji tesisinin paylarını satın aldığını açıklayan TBY Holding, alt iştiraklarında 11 yeni maden sahasıyla ilgili bazı kurumsal maden şirketleri ile eşzamanlı görüşmeler sürdürdüğünü bilgisini verdi. Darlan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlgili sahalarımızı ekseriyeti yabancı olan maden firmalarına uzun dönem rödevansa vererek değerlendirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Biogaz tesisinin yeniden yapılandırılıp, geliştirilerek yeniden devreye alınacağının bilgisini veren TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar “Tesisimizde yenilenme gerekliliği arz eden 4 motorumuzdan ikisini yenileyip akabinde hali hazırda atıl durumda olan üçüncü havuzumuzun da izolasyonunu tamamlayıp yapacağımız ek lisans başvurusuyla kapasitemizi 4.8 den 8 MW a çıkarmayı planlamaktayız" dedi.

TBY Holding'in önümüzdeki aylarda Avustralya, Kanada ve İsviçre ortaklı büyük bir Gold Swap platformu projesinde ortaklık yapması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER