© Yeraltı Haber 2021

TCDD, Afrika’daki Projelerine Devam Edecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) son yıllarda Afrika kıtasına yaptığı iş birliği hamleleriyle Zimbabve Ulusal Demiryolları (NRZ) ile de yeni bir oluşuma imza atıyor. Yapılan anlaşmalarla birlikte TCDD Afrika ülkesine bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

TCDD, uluslararası alanda demiryolu ulaşımında bilgi ve tecrübe paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda NRZ ile bir araya gelen TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, iki ülke arasında iş birliğini başlatacak mutabakat zaptını imzaladı.

Uluslararası yürütülen projelere önem verdiklerini belirten TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, özellikle bu projeleri Afrika kıtasında yürüttüklerini belirterek, “Biz 165 yıllık köklü bir geçmişe sahip kurum olarak Afrika kıtasına demiryolları konusunda bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaktan mutluluk duyacağız. NRZ ile imzalanan mutabakat zaptı ile demiryolu alanında her türlü destek vermeye ve iş birliğine hazırız” dedi.

Daha sonra TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, TCDD’nin mevcut ve planlanan projelerine ilişkin bilgileri NRZ temsilcilerine aktardı.

Zimbabve Büyükelçisi Alfred Mutıwazuka ise konu ile ilgili yaptığı konuşmasında,“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Zimbabve Cumhurbaşkanı Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak. Söz konusu ziyaret öncesinde Zimbabve Ulusal Demiryolları’na verdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Fuarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çizmiş olduğu vizyon bizi ziyadesiyle mutlu etti. TCDD’nin bilgi ve tecrübesinden faydalanmak bizler için çok değerli” dedi.

TCDD’nin yardımlarıyla daha ileriye gideceklerini belirten NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Martin Tafara Dinha konuşmasına şöyle devam etti:

“Zimbabve Cumhurbaşkanı demiryollarının modernizasyonuna önem veriyor ve NRZ de değişime hazır. TCDD’nin yardımlarınızla daha ileriye gideceğiz. Biz TCDD’ye çok değer veriyoruz ve iş birlimizi önemsiyoruz. Büyükelçimizin ekonomik işbirliğimi geliştirme isteği demiryollarıyla başlayacak. TCDD’nin tecrübelerinden, bilgi birikiminden faydalanacağız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER