© Yeraltı Haber 2021

TCDD Ankara - Sivas YHT Hattı Zemin Oturmaları İçin Açıklama Yaptı

TCDD; basında çıkan "Daha önce inşa edilen tünelleri ve zemininde, defalarca çökme yaşanan, göçükler oluşan, açılışı ise 8 kez ertelenen Ankara-Sivas YHT projesinde, zeminde bir çökme daha tespit edildi. Kimseye duyurulmadan "Dolgu İyileştirme" ihalesi açıldı." yönündeki iddalara sosyal medya hesaplarından yanıt verdi. Basının proje maliyenin 25 milyarı geçmesine ve iyileştirme ihalesinin 123.753.000 TL'ye projede yüklenici olan bir firmaya pazarlık usulü verilmesine tepki göstermesi üzerine TCDD aşağıdaki açıklamayı yapmak durumunda kaldı.

Kamuoyuna Duyuru

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, Ankara - Sivas YHT Hattı ile ilgili çıkan haberlere ilişkin olarak halkı doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ankara - Sivas YHT Projesi Kırıkkale - Yerköy arası Balışeyh mevkiinde bulunan dolgu imalatları 2014 yılında projelerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Geçen süre içerisinde dolguda beklenen oturmalar limitler dahilinde tamamlanmış ve 2021 yılında üstyapı  imalatlarıda bitirilmiştir.

Üstyapı imalatlarının tamamlanmasıyla ortaya çıkan oturmalar için Hacettepe Üniversitesi ve Teşekkülümüz uzman birimleri tarafından yapılan incelemeler neticesinde, 2011 yılında uygulanan sondaj çalışmalarına göre yer altı suyu seviyesinin 3-4 metrede olduğu, aradan geçen süre içerisinde iklim koşullarının değişmesi vb. sebepler ile yer altı suyu seviyesinin 18 metreye kadar düştüğü tespitedilmiştir. Bu durum beklenmeyen oyurmalara sebebiyet verdiğinden, mevcut üstyapı imalatlarını etkilemeyecek şekilde ortaya çıkan sorunun bertaraf edilmesi için proje hazırlanmıştır.

Hazırlanan projenin uygulanmasının özel uzmanlık gerektirmesi ve aciliyeti dikkate alınarak bu bölgede çalışmakta olan mobilizaasyon ve manevra kabiliyeti yüksek yüklenici firmalar ihaleye davet edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER