© Yeraltı Haber 2021

Teksas’ta Hyperloop Tünelleri İçin Görüşmelere Başlandı!

Elon Musk’a ait Boring Company'nin San Antonio'da bir HyperLoop transit sistemi geliştirme çalışmalarına başlayacağı bilgisi verildi.

San Antonio’yu yeraltı transit döngüleriyle Teksas’a bağlayacak dev projeyi inşa etmek amacıyla görüşmeler sürüyor.

Yapılması planlanan tünel, ulaşımlardan kaynaklanan emisyonların azaltılmasına yardımcı olacak ve kilitlenen şehir trafiğini rahatlatacak.

Boring Company, Las Vegas, Nevada; Hawthorne, Kaliforniya; ve potansiyel olarak Fort Lauderdale, Florida’da hyperloop sistemi kurmaya çalışıyor.

Elon Musk 3 yıl önce şehir içinde 240km/s hızla yolculuk gerçekleştirmeyi vadeden Hyperloop projesini dünyaya tanıtmıştı.

Proje kapsamında yapılan ilk test sırasında bir Tesla Model X, tünelin bir ucundan diğer ucuna gaz pedalına bile dokunmadan ulaştırılmıştı.

Şehir içinde belirli bir noktadan diğer bir noktaya trafiğe takılmadan hızlı bir şekilde gitmesini sağlayan sistemin en önemli özelliği ise insanların bunu kendi araçlarıyla yapıyor olması.

Hyperloop Projesi

Hyperloop, Elon Musk tarafından yeni nesil rayötesi sistem teknolojisi ile geliştirilmekte olan üst düzey bir hızlı ulaşım aracıdır. Hava, kara, deniz ve raylı ulaşımdan sonra beşinci ulaşım sistemi olarak hayatımıza girecek yepyeni bir teknolojiyi içermektedir. SpaceX ve Tesla'daki mühendislerinin de desteğiyle vakumlu tüpte duvarlara dokunmadan, mıknatıslar üzerinde havada seyahat eden ve saatte 1200 km sürate ulaşan bir manyetik tren fikri geliştiren Musk, uzun mesafelere yapılacak seyahatlerin süresinin kısalacağını ve maliyetinin düşeceğini de duyurdu. Musk'ın ve ekibinin bu fikri sonucunda Musk ile doğrudan bağlantısı bulunmayan fakat onun hayalinin peşinden giden Hyperloop One adında bir şirket kuruldu. Saatte 1000 kilometre hızla gitmesi planlanan trenin iki insanla gerçekleşen test sürüşü ise XP-2 adlı Hyperloop ile 2020 yılında gerçekleşti. Test sürüşünde aracın hızı saatte 172 kilometreye kadar çıktı.

 

Fotoğraf: www.reuters.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER