© Yeraltı Haber 2021

Topçam HES’i Bilgin Güç Santralleri AŞ İşletecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ihalede Topçam HES’in işletme hakkı, 925.000.000 TL bedelle Bilgin Güç Santralleri AŞ’ye devredildi. 

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Topçam Hidroelektrik Santrali (HES) ve envanterindeki taşınmazların işletme haklarıyla ilgili ihaleyi, Bilgin Güç Santralleri Enerji Üretim AŞ kazandı. 

Bilgin AŞ sözleşme imzalamaktan vazgeçerse veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse, ihaleyi kaybetmiş sayılacak ve Topçam HES, 920.000.000 lirayla en yüksek ikinci teklifi veren Nokta Yatırım Holding AŞ’de kalacak. 

Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES)

Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Ordu'nun Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi mevkiinde, Melet Irmağı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 61,35 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 211. Ordu'nun ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 96. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Topçam Barajı ve HES ortalama 116.798.207 kilovatsaat elektrik üretimi ile 32.158 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Topçam Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 39.102 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER