© Yeraltı Haber 2021

Topçam Hidroelektrik Santralı Özelleştiriliyor!

Topçam Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek.

61,35 MWe kapasiteli Topçam Hidroelektrik Santralinin özelleştirmesi kapsamında yapılacak ihaleye katılmak isteyen yatırımcıların, ihale şartnamesinde belirtilen belgeler ve 15 milyon TL geçici teminat ile birlikte 23 Eylül 2021 tarihine kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığına tekliflerini vermeleri gerekmektedir.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ve ortak girişim grupları katılabilecekler.

Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES)
Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Ordu'nun Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi mevkiinde, Melet Irmağı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 61,35 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 211. Ordu'nun ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 96. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Topçam Barajı ve HES ortalama 116.798.207 kilovatsaat elektrik üretimi ile 32.158 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Topçam Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 39.102 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER