© Yeraltı Haber 2021

TPAO’dan Yeni Keşif Açıklaması!

Fatih sondaj gemisinin 135 milyar metreküp gaz keşfettiği Amasra-1 kuyusunda, 3 bin 850 metrelik sondaj gerçekleştirildiği açıklandı.

Fatih sondaj gemisinin 1938 metre su derinliğinde ve 3 bin 850 metre son derinlikte sondaj gerçekleştirdiği Amasra-1 kuyusundaki son keşif de Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi ile birleştirilecek. Proje kapsamında, deniz tabanında doğal gaz üretim sistemleri, Filyos Endüstri Bölgesi'nde bir doğal gaz işleme tesisi ve her iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatları inşa edilmesi planlanıyor.

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi'nin 2023 yılında il fazının tamamlanması hedefleniyor. Bununla beraber günde 10 milyon metreküp doğal gaz karadaki işleme tesisine ulaştırılacak. Projenin ilerlemesi ile günde 40 milyon metreküp doğal gazın işleme çıkarılması öngörülüyor.

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Arama faaliyetlerimiz çerçevesinde ileri teknoloji ve matematiksel modelleme yöntemleri kullanarak sismik veri toplama çalışmaları yürütüyoruz. Bu doğrultuda keşfettiğimiz kaynaklarımızı daha doğru tanımlıyor, yeni keşifler için daha hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER