© Yeraltı Haber 2021

TP’den Firmalara Ar-Ge Çağrısı!

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürlüğü, arama ve üretim faaliyetlerinde kullanılan ve yurtdışından temin edilen malzemelerin tasarım ve imalatına yönelik Türk firmaları ile birlikte Ar-Ge çalışmaları yürütmek için girişimlerde bulunacak.

Yürütülecek çalışma kapsamında ilk 12 ay içinde cam elyafı filaman malzeme ile taşıma hat borusu üretimi yapılması planlanıyor. Üretilecek ürün; standartlara uygun, 65 Cº çalışma sıcaklığında, 900 psi çalışma basıncında, taşınacak akışkanların kimyasal etkisine mukavim, 4” nominal çaplı hat boruları olacak. Bağlantı elemanları da aynı standarda göre imal edilecek. 

Proje dahil olmak isteyen firmaların bağımsız bir Ar-Ge birimi ile kalite kontrol birimi bulunması; ayrıca bir kalite kontrol mühendisi ile bir Ar-Ge mühendisi çalıştırması; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi veya API Q1 Kalite Yönetim Sistemleri Sertifikasına sahip olması gerekiyor.

Firmaların en geç 02 Ağustos 2021 günü saat 16.00’ya kadar Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğüne konu ile ilgili başvuru yapması gerekmektedir. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER