© Yeraltı Haber 2021

Trabzon Sürmene’de Heyelan

Trabzon’a bağlı Sürmene ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle 3 ev ile kullanılmayan bir okul toprak altında kaldı.

Bölgeye müdahale eden AFAD ve belediye ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlatırken 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Eriyen kar suları ve suya doygun toprak, dik yamaçlardan akma şeklinde hareket etti ve önünde yer alan evleri ve yolu aşarak Küçük Dere mevkine ulaştı. Heyelanda daha önce boşaltılan 3 ev, 1 okul ve lojman binası heyelan malzemesinin altında kaldı.

Yaşanan olayla ilgili olarak AFAD’tan yapılan açıklamada, dün saat 08.00 sıralarında aşırı yağışlar, karların hızlı erimesi, arazinin jeolojik yapısı ve eğime bağlı olarak meydana gelen heyelanda, 3 ev ile kullanılmayan bir okul ve lojman binasının toprak altında kaldığı, olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı ifade edildi. Ayrıca yetkililer tarafından, heyelan nedeniyle kapanan dere yatağında suların birikmeye başlamış olduğu ve biriken suyun sel riskini tetiklemesi nedeniyle bölgede bulunan 19 evin ve 2 okul binasının da boşaltıldığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER