© Yeraltı Haber 2021

Trabzon’da Şehir İçi Yol Çalışmaları Hızlandı

Son yıllarda en maliyetli şehir içi geçişlerinden biri olarak gösterilen Trabzon’daki  Kanuni  Bulvarı, 28 kilometre uzunluğundadır. Bulvarda viyadük ve tünel yapım işleri devam ederken güzergahın yarısından fazlasının tamamlandığı bilgisi alındı.

Son dönemde çalışmaların hızlandığı Bahçecik Tüneli’nin ise içerisinde olduğumuz yılın sonuna kadar açılması hedefleniyor.

Trabzon’un Yıldızlı Mahallesi ve Akoluk mevkii arasında geçişi sağlayacak olan Çukurçayır – 1 Tüneli’nde de yapım çalışmaları devam ederken, Boztepe Mahallesi Cephanelik Sokak’ta da çalışmalar hızlandı.

Türkiye’nin son yıllardaki en maliyetli şehir içi geçişlerinden biri olma özelliği taşıyan projede 22 adet köprülü kavşak ve mevcut imar ile bağlantılı yollar üzerinde 6 hemzemin kavşak, toplam uzunluğu 6.4 kilometre olan 8 adet çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 adet tek tüp olmak üzere 17 adet tünel, toplam uzunluğu 6.24 kilometre olan 31 adet köprü ile uzunluğu 2.69 kilometre olan 24 adet köprü yer almaktadır.  

Yapım işlerine paralel olarak Boztepe Mahallesi Cephanelik Sokak’ta istimlak edilen binaların yıkım işleri de devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER