© Yeraltı Haber 2021

Türk Şirketi Rusya’da Önemli Bir Projeye İmza Attı!

Rusya’da yapılan St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda Türk şirketi Rönesans önemli bir ihale aldı. Rönesans, Rusya’nın batısında yer alacak olan doğalgaz işleme tesisi santralini inşa edecek.

Rusya, Saint Petersburg’da Uluslararası Ekonomik Forumu’nda düzenlenen törende Gazprom, yeni projesini dünyaya tanıttı. Projenin, ülkenin batı yakasında düzenlenen en önemli projelerden birini olacağı belirtildi.

Gazprom, Baltık Denizi kıyısında yer alan Ust-Luga bölgesinin yakınlarında en önemli projelerden biri olacak yeni bir doğalgaz işleme tesisi ve merkezi kuracağını açıkladı. Proje bedeli açıklanmayan tesis, şirketler tarafından inşa edecek. Türk inşaat şirketi Rönesans'ın iştiraki Renaissance Heavy Industries, Baltık Denizi kıyısındaki Ust-Luga'da Rus ve Alman şirketiyle birlikte tesisi inşa edecek.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na (SPIEF) katılan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Gazprom Başkanı Aleksey Miller'in de katılımıyla büyük proje için anlaşma imzaladı.

Renaissance Heavy Industries'in, Rusya'nın RusHimAlyans şirketi ve Alman Linde Engineering ile imzaladığı anlaşma kapsamında, Ust-Luga'da kurulacak doğalgaz işleme tesisinin tüm inşaat işlerinin, ekipman tedarikinin, devreye alma işlerinin yapılmasını öngörüyor.

Yapılacak tesisin gaz işleme kapasitesi 45 milyar metreküp olarak açıklanırken, inşa edilecek kompleksin içinde 13 milyon ton kapasiteli doğalgaz sıvılaştırma tesisi de kurulacak.

Gazprom internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada tesisin inşaat çalışmalarına bu ay içinde başlanacağını bildirdi. Projenin ise yaklaşık 2 milyar dolar maliyetle gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da katıldığı forumda imzalanan anlaşmada yer alan projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Tesis, Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak. Yılda 42 milyar metreküplük üretim kapasitesine sahip olacak tesis, Yakutistan ve Irkutsky gaz üretim merkezlerinden gelen doğal gazı işleyecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER