© Yeraltı Haber 2021

TürkAkım’ın Doluluğu Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 73!

Rus doğalgaz firmalarından biri olan Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Türk Akım doğalgaz boru hattının ortalama doluluk oranının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 73 olduğunu belirtilerek, “Avrupa’da ek kapasitelerin devreye girmesiyle birlikte dolulukta artış bekleniyor” denildi.

Gazprom yetkilisi Yelena Berezina, yatırımcılar için düzenlenen videolu konferansta yaptığı açıklamada, “TürkAkım’ın ortalama doluluğu, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 73 oldu. Avrupa topraklarında, yani Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan’da ek kapasitelerin devreye girmesiyle dolulukta artış bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı yapımının son bulacağı tarih ile ilgili açıklamadan kaçınan Berezina, “Tarih vermek için çok erken. Döşeme çalışmaları devam ediyor. Boru hattı tüm kanunlara uygun şekilde inşa edilecek” ifadesini kullandı.

Gazprom Finans ve Ekonomi Departmanı Başkan Yardımcısı Aleksey Fenikov ise yaptığı konuşmasında, TürkAkım üzerinden gaz sevkiyatının şirkete yaklaşık 500 milyon dolar, Kuzey Akım üzerinden de yaklaşık 1 milyar dolar tasarruf sağladığı açıkladı.

TürkAkım, faaliyete geçtiği ilk yıl yüzde 43’lük doluluk oranıyla çalışmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER