© Yeraltı Haber 2021

"Turkish Stones" Markasını Zirveye Çıkaracak Proje

 

Bu yıl Singapur’da düzenlenecek dünyanın önde gelen mimarlık festivaliWorld Architecture Festival (WAF)’a, Türk doğal taşı damga vuracak. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) öncülüğünde, EİB ve BAİB’in de dahil olduğu proje kapsamında WAF ile sponsorluk anlaşması imzalandı. ‘Turkish Stones’ markasıyla organizasyona sponsor olduklarını vurgulayan İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Funda Bekişoğlu, “Türk doğal taşını dünyada bir marka haline getirmek için kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Projemizin adı ‘Land of Stone’ yani, ‘Taşın Ana vatanı.’ Bu proje ile ‘Turkish Stones’ markasını gölgeden çıkarıp, zirveye yerleştirmek istiyoruz. Bundan böyle Japonya’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada ve Orta Doğu’ya kadar tüm dünyada yapılması planlanan büyük projelerde ‘Turkish Stones’ markası güçlü bir tercih olarak yer alacak.” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Türk doğal taşını dünyada bir marka haline getirmek için harekete geçti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Funda Bekişoğlu, Türk doğal taşını dünyaya tanıtmaktan büyük bir heyecan duyduklarına değindi. Bekişoğlu; “Projemizin adı ‘Land of Stone’ yani, ‘Taşın Ana Vatanı.’ Projeye bu ismi verdik çünkü, üzerinde yaşadığımız bu topraklar doğal taş tarihinin başladığı topraklar. Bu, bizim doğuştan hak ettiğimiz, doğal olarak hak ettiğimiz bir kavram. Bu proje ile Türk doğal taşının tanıtılması çalışmalarında çıtayı çok yükseğe koyacağız. Bu düşünce ile bundan 1 yıl önce başlattığımız, Türk doğal taşını tüm dünyaya tanıtacak proje için profesyonel ajansların danışmanlığında Ticaret Bakanlığı ile birçok istişare toplantısı gerçekleştirdik. Projemize, devletimizin verdiği en prestijli ve yüksek bütçeli tanıtım desteği olan ‘Turquality’ desteğini almayı başardık.” dedi.

 

Kesintisiz Ticaret Heyeti

 

İMİB’in öncüsü olduğu projeye EİB ve BAİB’in de dahil olduğunu belirtilen Funda Bekişoğlu, “Projenin arkasında Maden Sektör Kurulu’nun yer almasıyla birlikte sektörümüz adına güzel bir çalışma ortaya çıkacağına yürekten inanıyoruz. Projenin ana amacı sektörümüzü, karar vericiler ile buluşturmak. Ürettiğimiz taşlar; mimari projelerde ve sanat eserlerinde kullanılıyor. Ancak, ne yazık ki bu projelerin karar verici pozisyonunda olan mimarlar, mimarlık firmaları, yapı sektörü liderleri, sanatçılar, tasarımcılar markamızı tanımıyor. Sektörümüz sadece ham madde tedarikçisi olarak anılıyor. Biz de bu proje ile ‘Turkish Stones’ markasını gölgeden çıkarıp, zirveye yerleştirmek istiyoruz. Dünyanın en güçlü karar vericileriyle direkt görüşeceğiz. Bundan böyle Japonya’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada ve Orta Doğu’ya kadar tüm dünyada yapılması planlanan büyük projelerde Turkish Stones markası güçlü bir tercih olarak yer alacak. Bu proje kesintisiz bir ticari heyet görevi görecek.” ifadelerini kullandı.

 

Dünya Çapinda İsimlerle ‘Turkish Stones‘ Standi

 

İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Funda Bekişoğlu; projenin ilk büyük adımının uluslararası alanda dünyanın en prestijli mimarlık festivali ‘World Architecture Festival (WAF)’ ile sponsorluk anlaşması imzalanarak atıldığını ve dünyanın en büyük mimari projelerinin yarıştığı, yapı sektörünün geleceğine yön veren bu festival ile Türk doğal taşının zirveye taşınacağını söyledi. Bekişoğlu, “Bu sponsorluk kapsamında, festivalde ‘Best Use of Stone’ isimli bir de özel ödül verilmesi kararlaştırıldı. Bu ödülü dünya çapında ‘doğal taşı en iyi kullanan’ proje kazanacak. Hem ödülü kazanan proje hem yarışmaya katılan diğer projeler hem de festivalin tüm tanıtım faaliyetleri ile sosyal edia hesaplarında markamız sürekli temsil edilecek. Bu kapsamda, ödül için başvurulan projeler incelenerek kısa bir liste oluşturuldu. WAF tarafından paylaşılan ‘Taşın En İyi Kullanımı Kısa Listesi 2024’te; Twentyfour by 3DM Architecture, Abrahamic Family House by Adjaye Associates, Future Car Park by Daniel Statham Studio, SCORPIOS BODRUM by GEOMIM, Seddülbahir Fortress by KOOP Architects / AOMTD (Arzu Ozsavasci Architecture), Jade Apartment by Matrix Design, OH HO Residence by Play Architecture, Sunita Shekhawat Flagship Store and Gallery by Studio Lotus ve Village House by Studio MK27 yer aldı. Singapur’da düzenlenecek WAF’ta yapılacak canlı değerlendirme ile yarışma devam edecek. Kazananlar, son gün gala yemeğinde açıklanacak.” Dedi.

 

Danişma Kurulu

 

Projede, ‘Turkish Stones’ markasının dünyaya doğru şekilde tanıtılabilmesi için çok değerli isimlerden oluşan bir danışma kurulu oluşturulduğuna dikkat çeken Funda Bekişoğlu, “Bu kurulda, uluslararası alanlarda ülkemizi başarılı projeleri ile temsil eden mimarlar yer aldı. Akademik çalışmalar için de değerli akademisyenlerden oluşan bir bilim kurulu çalışması başladı. Başta, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) olmak üzere; Türkiye’nin saygın üniversiteleri ile ortak projeler için çalışma grubu kuruldu. Türkiye’nin doğal taşını kullanma noktasında ‘karar verici’ pozisyonda olan herkese ulaşacak tanıtım faaliyetleri de tüm hızıyla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER